Molekylær gastronomi

By:

Molekylær gastronomi er for dig der er tør stå ved at du er en nørd i et køkken. Til dig der holder af at eksperimentere og skabe sanseindtryk og smagsoplevelser.

Fænomenet molekylær gastronomi er kommet til i løbet af de seneste år. Ideen er, at man kombinerer madlavning med eksperimenter som mest af alt minder om noget, der ville finde sted i et laboratorium. Molekylær gastronomi giver dig mulighed for at udforske de kemiske processer der ligger bag madlavning. Dybest set beskæftiger man sig med forskellige tilberedningsmetoder og sanseindtryk, samt hvordan man skaber det flotteste, mest iøjnefaldende udtryk gennem madlavning.

Molekylær gastronomi er især blevet en udbredt tendens blandt restauranter, hvor den kan bruges til at fortælle en historie med maden, eller blot give gæsterne en helt særlig oplevelse. Tendensen ses dog også blandt personer der bare gerne vil stå hjemme i køkkenet og udfolde sin kreativitet samt tilfredsstille sine egne eller andres smagsløg ved at tage madlavningen til helt nye højder.

Er du selv blevet fristet til at give dig i kast med molekylær gastronomi, får du brug for det rette udstyr. Webshoppen Gastrokemi.dk forhandler udstyr til netop denne type madlavning, og du finder et væld af produkter, så du er ikke meget mere end et enkelt klik fra at kaste dig ud på din egen, gastronomiske rejse. Hvad enten du er helt ny inden for dette felt, eller du er erfaren og ved nøjagtig hvad du har med at gøre, finder du hos Gastrokemi.dk alt hvad du har brug for. Du kan bl.a. anskaffe dig et startsæt, som indeholder redskaber til at fremstille bl.a. spherer med flydende centrum, som mange kender fra bageverdenen. Dette sæt indeholder også hjælpemidler som kan øge dit kendskab til konsistenser og teksturer.

I sortimentet finder du et væld af ingredienser som anvendes inden for molekylær gastronomi. En populær ingrediens er Agar Agar, et vegetabilsk geleringsmiddel og kan bruges i f.eks. sovser.

 

Posted in: Gastrokemi.dk