Sådan skaber du solid julestemning på budget

By:

Julen kan ofte blive overskygget af stakkevis af gaver, en overdådig mængde julemad samt stress og jag. Derfor glemmer de fleste af os, hvad julen egentlig handler om; at hygge os i familiens skød. For at skabe denne julestemning behøver du ikke at bruge en formue. Vi giver dig derfor opskriften på, hvordan du kan skabe budgetvenlig julestemning her.

Lav et personligt julekort

Traditionen med at forære et julekort til familie og venner er gammel og ikke desto mindre gavnlig til at skabe julestemning. Derudover kan du lave julekortet helt efter dit budget. Du kan vælge et julekort blandt et væld af forskellige med søde juleanimationer, printe et billede ud af hele familien eller måske selv gå i gang med at kreere kortet med klistermærker og glimmer. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan julekortet skal se ud.

Del hjemmelavede julegodter ud

Det bliver næsten ikke mere personligt, end når man forærer julegodter i den søde juletid til dem, man holder af. Bare duften af nybagte pebernødder, brunkager eller hjemmelavet konfekt sætter julestemningen i gang hos de fleste – og så koster det ikke alverden at lave selv. Pak godterne ned i flotte æsker og dekorér dem med sløjfer, små stjerner eller andet, og der vil ikke være en mundvige tør.

Syng smukke julesange og -salmer

Hvis du vil skabe julestemning uden, at det koster en krone, og hvor du måske ovenikøbet kan tjene en krone, kan du synge julesange og/eller -salmer. Dette kan du enten gøre ved at stemme dørklokker eller stille dig på gaden og sprede dejlig julestemning for de forbipasserende. Dette vil, foruden at skabe julestemning, uden tvivl skabe uovertruffen hygge og brede julesmil.