Din hørelse er noget, du skal passe på

By:

Måske er du af den opfattelse, at høretab og høreskader kun er noget, som er genetisk betinget eller pga. alder, og at det ikke er noget, vi kan forebygge. Men høreskader kan også opstå ved udsættelse for megen og langvarig støj, og der er rent faktisk noget, man kan gøre for at forebygge en høreskade.

Når meget høje lyde, over et vist niveau, rammer ørerne, begynder det at beskadige nerveenderne, og hvis det sker gentagne gange, vil det efterhånden påvirke disse nerveender så meget, at hørelsen vil være beskadiget for evigt. En normal samtale ligger på ca. 60 dB, og lyden af en rumraket, der letter er på ca. 180 dB. Mange eksperter mener, at man kan få problemer med hørelsen, hvis øret udsættes for mere end 85 dB i længere tid ad gangen. Et par huskeregler, du kan skrive dig bag øret, for at finde ud af, om støjen er for voldsom, er, at det ofte vil være nødvendigt at råbe for at blive hørt, det vil være svært at høre i flere timer efter, at du blev udsat for støjen eller hvis støjen giver dig decideret ondt i ørerne. 

Hvis man får en høreskade, kan det medføre frustration over fx ikke at kunne følge med i samtaler, hvor der er baggrundsstøj, eller det kan være svært at høre især barne- og kvindestemmer. Man kan være nødt til at bede folk om at gentage sig selv, og måske vil man begynde at trække sig fra sociale arrangementer. Det kan også være, at man kommer til at døje med tinnitus.

Japebo.dk er forhandler af alt i tilbehør til høreapparater af mange forskellige mærker. Det kan fx være batterier, servicedele, lydkupler eller voksfiltre. Nogle af høreapparatproducenterne fører i dag trådløse løsninger, hvor man fx kan bruge sit høreapparat som headset eller koble det til sit TV for at indstille lydniveauet korrekt. Disse dele fåes også hos Japebo.dk. 

 

Posted in: Japebo.dk