Metaldrejebænke

By:

En metaldrejebænk er en maskine, der er designet til arbejde med meget hårde materialer. Denne form for drejebænk fås i forskellige modeller, størrelser og prisklasser og du finder både såkaldt hobbydrejebænk og mere professionelle drejebænke på markedet.

Er du på udkig efter en metaldrejebænk, der skal stå på dit eget værksted og bruges privat, så kig med her.

Hvad er en drejebænk?

En drejebænk gør det muligt at fastspænde et stykke metal og derefter spinde det rundt. Herefter kan du ved hjælp af udvalgt værktøj fjerne materiale fra emnet og dermed forme et objekt, som er symmetrisk omkring dets egen akse.

For at kunne dreje forskellige emner, har du brug for forskellige drejestål. Disse er spændt fast i en stålholder, der igen er monteret på en tværslæde, der til sidst er monteret på hovedslæden.

Skal du dreje særligt lange emner, har du brug for en pinol til at støtte i den frie ende. En pinol er en konisk spids, der roterer sammen med emnet og dermed holder det på plads.

Hvem kan bruge en metaldrejebænk?

Drejebænke er egnet til mange brancher og dermed også til meget forskelligt hobbyarbejde. Du kan få helt små modeller til urmagerarbejde eller større semiprofessionelle udgaver. Typiske produkter der bliver lavet på en drejebænk er skruehoveder, bøsninger, aksler m.m., og du kan desuden bruge den til at bore og slibe.

Hobbydrejebænke egner sig bedst til bløde metaller og plastmateriale, og med lidt tålmodighed kan du endda arbejde i jern. Uanset hvad du skal lave, så gælder det om at have det rette tilbehør.

Skarpe priser på det bedste udvalg

Hos Dorch & Danola finder du et udvalg af de bedste modeller på markedet, når det kommer til metaldrejebænke; både til hobbyarbejde og mere professionelt arbejde. Mærker som JET, Proxxon, Rotwerk og Luna figurerer i deres showroom, og du kan få kyndig og professionel vejledning, hvis du er i tvivl om, hvilken maskine der egner sig bedst til dine opgaver – eller hvis du efter købet får brug for hjælp.

Og så er priserne naturligvis yderst konkurrencedygtige. Både på maskine, drejestål og andet tilbehør.

Hold styr på sikkerheden

Når du arbejder med en metaldrejebænk – hvad enten det er derhjemme eller på værkstedet – så skal du altid være opmærksom på sikkerheden. Bær passende beklædning og sikkerhedsudstyr, og sørg for at blive sat grundigt ind i maskinens funktionen, så der ikke sker uheld på baggrund af uvidenhed. Store maskine kan føre til store uheld.

Posted in: Drejebænk