Hvad er pergamano – din nye hobby!

By:

Pergamano er en hobby, som ikke mange har hørt om. Det er en gammen Colombiansk papirkunst, og det er en hobby, der ikke er så mainstream populær som for eksempel broderi, strikning eller diverse former for DIY. Pergamano er en hobby, hvor materialet er pergament. Det er en bestemt og specielt form for prægning, perforering og ’embossing’, altså permanent tryk, på pergamentpapir.

Med pergamano kan du lave smukke kort, æske, billeder m.m. i diverse skønne designs. Der findes utallige opskrifter og bøger med pergamano projekter, som du kan gå i gang med derhjemme. Det er en hobby, der kræver tålmodighed og forsigtigt håndelag, da man arbejder med delikate materialer. Her du lette fingre en sans for fine og indviklede designs, er pergamano måske en hobby for dig.

Har du lyst til at give dig i kast med pergamano, er det vigtigt at finde den rigtige pergamano forhandler. Det er ikke alle hobbyforhandlere, der har de rigtige materialer til pergamano, og med de fine små designs og delikate materiale, er det vigtigt at have de rigtige værktøjer. Det kræver dog ikke mange dyre materialer at komme i gang, så det er en hobby, du nemt kan prøve kræfter med.

De vigtigste værktøjer til pergamano er de forskellige prægnings- og perforeringsværktøj. Det er blyantslignende værktøjer med en specielt udformet ende, der kan udføre det kringlede arbejde med delikat pres. Du skal også have fat i det rigtige pergament og eventuelle opskrifter, så du kan få vejledning til dine første projekter. Har du lyst til at begynde på denne hobby, kan det faktisk være en fordel at starte stort, da det kan være svært at begynde med små og snævre designs. Det ideelle ville være kort som for eksempel jule- eller fødselsdagskort.

Posted in: Hobby