Varicer – sådan kan de behandles

By:

Hvis du døjer med varicer, eller åreknuder som de mere populært kaldes, og de generer dig – enten fysisk eller kosmetisk – så er der godt nyt: ved hjælp af moderne behandling kan de fjernes på enkelt vis. Og det er fuldstændig smertefrit.

Åreknudeklinikken er førende på området

Åreknudeklinikken har eksisteret siden 2001 og drives af Dr. Med. Lars H. Rasmussen, der er specialist i karkirurgi og almen kirurgi og desuden internationalt ledende indenfor forskning og moderne behandling af åreknuder og karsprængninger.

Har du varicer eller sprængninger, du gerne vil have fjernet, så er du i de bedste hænder hos Åreknudeklinikken, der har samlet nogle af landets bedste og mest erfarne specialister i venesygdomme på klinikkerne i henholdsvis København, Næstved, Odense, Aarhus og Aalborg.

Tre former for behandling

Overordnet set findes der tre effektive former for behandling af åreknuder og karsprængninger, nemlig laser, veneseal lim og skum. Hvilken metode der er den rigtige for dig, afhænger af åreknuderne og deres placering.

 

– Laser

Indvendig laser foregår i lokalbedøvelse og er en veldokumenteret behandlingsform, der har været brugt siden 1998. Hos Åreknudeklinikken finder du den nyeste og mest skånsomme teknologi på området, så du kan blive behandlet hurtigt og smertefrit.

Operation med laser er særligt velegnet til den store vene på låret eller på læggen, og det foregår ved at man brænder selve venen, hvorefter kroppen selv fjerner “affaldet”. Det er vigtigt med lokalbedøvelse, da denne sikrer kontakten mellem laserfiberen og venens væg, ligesom den beskytter det omgivende væv.

 

– Veneseal Superglue

En forholdsvis ny metode på det karkirurgiske område er Veneseal Superglue; biologisk superlim. 

Behandlingen foregår uden bedøvelse og operation og varer ca. en halv time. Ved hjælp af ultralyd limes den store vene på låret eller på læggen, der som regel er årsagen til åreknudeproblemerne, og det foregår med en almindelig kanyle og et tyndt kateter, der ikke efterlader ar. Behandlingen er yderst skånsom, og du kan fortsætte dine daglige gøremål umiddelbart bagefter.

 

– Skum

En effektiv og forholdsvis sikker måde at fjerne åreknuder på er ved hjælp af ultralydsvejledt skum. Behandlingen er smertefri og efter 3 år er ca. 80 procent af de behandlede vener stadig lukkede.

Ikke alle åreknuder egner sig til behandling med skum, men den er et effektivt alternativ til operationer. Særligt for personer der tidligere har været opereret for varicer. 

Ved hjælp af ultralyd sprøjtes skum ind i de vener, der er årsag til åreknuderne, hvorefter de lukker sig i og som regel fjernes af kroppen. Synlige åreknuder fjernes ved hjælp af små mikrosnit efterfølgende og skummet udskilles naturligt.

Posted in: Varicer