Udstyr til staldhesten

By:

En hest er et stort dyr, der har brug for en masse pleje og pasning. For mange ryttere bliver hesten en tæt samarbejdspartner, en ven og en trofast følgesvend i mange år. Derfor er det også helt naturligt, at man gerne vil passe godt på den. En stor del af at passe godt på sin hest er at købe noget rigtig godt udstyr til den. I dette blogindlæg kommer vi med et par bud på udstyr, du helt klart bør købe til din hest.

Dækken

Et hestedækken er fuldstændig uundværligt, hvis du har en hest, der går i fold eller står i en stald. Et hestedækken er særlig brugbart om efteråret og vinteren, hvor der godt kan blive koldt i luften. Her hjælper dækkenet med at holde hesten varm. Hestedækkener er en af de mest solgte typer udstyr til heste, fordi det hjælper med at beskytte hesten. Du kan også bruge dækkenet under sadlen, så det absorberer svedet fra hesten.

Dækkenet hjælper også til at holde hestens pels kort. Mange ryttere foretrækker, at hestens pels ikke er for kraftig, og derfor er det meget normalt at trimme sin hest. Derudover beskytter dækkenet mod bid fra insekter og lignende, når den render rundt i folden.

Sadelunderlag

Selvom du har fundet en sadel, der passer perfekt til både dig og til hesten, så kan sadlen godt gnave på hesten, når den har siddet på i nogle timer. Derfor kan du med fordel lægge et sadelunderlag under sadlen, så det bliver ekstra behageligt for din hest, når I rider.

Derudover er en sadel et dyrt stykke udstyr, der gerne skal holde i rigtig mange år. Når hesten sveder under ridningen, sætter salt fra sveden sig på sadlen, og det kan forringe og forkorte sadlens levetid. Undgå dette med et sadelunderlag.

Posted in: Ridning