Tag på dit livs løb

By:

Er du klar til dit livs udfordring? Og er du klar til at føle den bedste form for smerte, der eksistere? Så skal du løbe et Marathon. Uanset om du løbet i forvejen eller ej, så er det en fed oplevelse, at krydse mållinjen.

Sådan træner du op

Det fede ved en Marathon er, at du oplever ekstrem udmattelse. Du bliver presset til det yderste, hvilket også betyder, at det ikke er noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden. Du er nødt til at træne op, hvis du vil gøre dig nogen forhåbning om at gennemføre det. Din træning skal deles på i tre kategorier:

  • En mængdetur
  • En Intervaltur
  • En restitutionstur

En mængdetur er de træninger, som skal give dig udholdenheden til at gennemføre løbet. Dem skal du begynde på 12-20 uger før dit Marathon. Du skal løbe i et roligt tempo, så du skal kunne føre en samtale imens du løber.

Din intervaltræninger skal du bruge til at forbedre din kondition. Jo bedre form du er i, jo hurtigere vil du kunne løbe. Når du forbedre din kondition, så bliver din krop bedre til, at føre ilt rundt til dine muskler, som bruger ilten til at skabe bevægelse.

Din restitutionstræning skal du bruge til at lade din krop hvile. Her skal du løbe i et meget langsomt tempo.

Sådan fungerer det

Når du skal løbe dit Marathon, så vil der være afspærring på den rute du skal løbe. På den måde bliver trafikken holdt væk, så du ikke skal tænke på den. Der vil være vand og energisnacks undervejs, som du kan gribe på vejen, så du holder energien oppe.