Hvad skal man købe, når man skal male med akryl?

By:

Det er en fantastisk hobby at male. Hvis du er nybegynder og gerne vil give dig i kast med at male, kan det være en gode idé at starte ud med akrylmaling. Den type maling er meget populær og billig, hvilket gør den til et oplagt valg for den uerfarne maler. Her får du en kort guide, så du hurtigt kan komme i gang med at svinge penslen.

Hvilke materialer skal du bruge?

Du skal selvfølgelig have noget maling. Akrylmaling kan købes i mange hobbybutikker og online. Her kan eksempelvis fremhæves Malericentralen-kreativ.dk. De har et bredt udvalg i forskellige kvaliteter og prisklasser. Nogle af de mest anvendte mærker er Marimeri, Amsterdam, System 3 og Galeria. Til at starte med bør du anskaffe dig grundfarverne blå, rød og gul. Så kan du blande dig til mange andre farver. Desuden bør du investere i en sort og en hvid farve.

Du skal selvfølgelig også have noget at male på. Der er tre forskellige slags lærreder: Bomuld, hør og lærreder med blandingsprodukter af fibre. Den billigste er bomuld, men det suger meget maling. Derfor kan det være dyrere i længden. Men de er gode til at øve sig på. Hør er den dyreste af de tre, men også mest modstandsdygtigt. Stoffet bliver ikke slapt, når det bliver vådt, og det suger mindst maling. Lærreder af blandingsprodukter er en mellemting, når det kommer til kvalitet og pris.

Hvad angår pensler, bør du have et basisudvalg. Så både almindelige og brede pensler. Ligeledes findes de også i mange forskellige prisklasser. Dog skal du være opmærksom på, at billige pensler med svinehår ofte er grovere og taber hårene. Det er derfor en god investering at købe lidt dyrere pensler, fordi de holder længere og er nemmere at rengøre.