Planlæg en god koncert med scenepodier

By:

I denne artikel vil vi koncentrere os om det at skulle afholde en koncert, hvad det indebærer af koncertsted, publikumsområder, scenepodier, toiletfaciliteter med videre.

Vi kan selv sagt ikke nå at komme til bunds i alle aspekterne, men dog kan meget af dette overføres til andre arrangementer end lige en koncert, da dette kan være til scene-performancer, taler eller andre events.

Se således denne artikel som en guideline til nogle gode råd med, hvad du skal have in mente, når du specifikt skal afholde en koncert, men hvor du også kan overføre nogle af punkterne til andre lignende events.

Som det første skal du slå fast med dig selv, hvor du ønsker at afvikle koncerten. Hvis det skal være ved et professionelt venue/koncertsted – hvilket vi klart anbefaler, at man gør det ved – skal man tænke over kapaciteten, og om dette passer til det forventede antal publikummer, man kalkulerer med, skal dukke op.

Selv hvis der er en koncertscene på dette venue, kan man have brug for selv at supplere stedet med opbygning af egne scenepodier og dertilhørende supplementer. I den forbindelse anbefaler vi, at man handler dette hjem via Sunstill.dk, som vi just har linket til herover.

Man skal også tænke på lys og lyd. Vil disse kunne spille sammen, har man de rette folk og udstyr til dette?

Der kan også være behov for at opstille madvogne- boder, hvor de fremmødte kan købe og indtage mad og drikke.

Sørg eventuelt også for at have et område, hvor de optrædende bands kan sælge deres merchandise, hvis de har medbragt dette.

Der skal også rigeligt og god adgang til toiletområder, da man kan opleve kø sådan nogle steder under specielt koncerter, der bliver afviklet over flere timer.

Slutteligt anbefaler vi, at man hyrer frivillige eller professionelle sikkerhedsfolk, billettjekkere og garderobe-folk, så man ikke selv skal stå med dette.

Held og lykke med din koncert.

Posted in: Scenepodier