Optimale løftemetoder

By:

Noget af det aller vigtigste på en arbejdsplads er ikke positive tal på bundlinjen, det er derimod personlig sikkerhed, for alle mennesker ønsker at komme hjem fra arbejde efter en hård arbejdsdag, og selvom det bestemt kan være udmattende at arbejde bag en computerskærm, så er fysisk krævende jobtyper ofte af den slags, der pålægger en krop hårdt tryk på flere fronter i løbet af en arbejdsdag.

Derfor er der udviklet meget forskelligt løfteudstyr, der letter byrden gevaldigt ved at arbejde tunge elementer, som man specielt ofte finder i bygge- og anlægsbranchen.
Mange personer glemmer eller kender ikke til, hvordan man løfter korrekt med kroppen, så man påvirker kroppen mindst muligt i en negativ retning.

Blandt de arbejdsredskaber, der kan lette løftebyrden, er blandt andet en flexmover, som er anbefalet af Arbejdstilsynet at blive brugt, når man skal flytte ting, der vejer over 20 kilo. Den sikrer, at man overlader det tunge arbejde til sådan en transportvogn og undgår opbyggende skader, som kan resultere i arbejdsskader, eller at man må forlade arbejdspladsen før tid – og måske endda for bestandig.

Flere fordele gør sig gældende ved at benytte løfteudstyr, for man effektiviserer desuden arbejdsprocessen ved at transportere flere tunge elementer ad gangen, som ville tage længere tid, hvis man skulle gøre det alene med hænderne, men kan afsikrer også de løftede genstande.

Hvis man investerer i løfteudstyr, der er specialiseret til en given opgave, kan man være med til at sikre, at de løftede elementer ikke går unødigt i stykker eller får skader på sig.
For eksempel kan man få en fliseløfter, der både holder fliserne godt fast, men også sørger for, at man ikke i samme omfang skal ned og rode med fliserne i knæhøjde.

Eller hvis du er glarmester eller på anden måde arbejder med skrøbelige ruder og andre glasartikler, som kan være besværlige at bære rundt på en hektisk arbejdsplads, så kan du bruge en vindues-løfter, der gør, at glasset bliver holdt helt tæt og ikke mister sit greb.

Der findes desuden vakuumløftere, der kan klare alt fra de “mindre” håndgribelige opgaver til at fjerne og transportere enkelte tunge ting til at rykke store monstrøsiteter, der kan veje op til flere tons.

Du kan også få fat i en klemmeløfter af forskellige størrelse, der er skabt til at trække ting op med, så du slipper for at bøje unødigt i kroppen, om det så er en fliseløfter eller en kantstenssaks, du har brug for. 

Posted in: Løfteudstyr