Mærk de unikke fordele ved kinesiologitape

By:

Hvis du følger med i sportens verden hvad enten det er i fjernsynet eller live, så har du med stor sandsynlighed stødt på atleter, der er indbundet i en form for farverig tape. Dette kan både være på arme, ben eller andre kropsdele. Det kan også være, at du selv har benyttet dig af den farverige tape.Tapen, der er tale om, kaldes for kinesiologitape.

Kinesiologitape er en super elastisk sportstape, der benyttes til både at hele og forebygge sportsskader. Dog er den i de senere år også blevet benyttet til en lang række af andre patientgrupper såsom eksempelvis neurologiske patienter. Kinesiologitape bliver i dag dog hyppigst anvendt hos fysioterapeuter, men bliver også brugt på hospitaler til genoptræning og ikke mindst som supplement i behandling af smertetilstande steder som i lede, sener og muskulaturer.

Kinesiologitape adskiller sig fra den konventionelle sportstape, idet den består af elastiske fibre, modsat almindelig sportstape der typisk består af uelastisk vævet tape. Dette skaber en klar fordel ved kinesiologitapen, da den i kraft af denne elasticitet ikke hæmmer bevægelser. At tapen mærkes under bevægelse, menes også at være grunden til, at mang
e har haft succes med at bruge den på eksempelvis disse neurologiske patienter.

Kinesiologitapen kan strækkes op til 40-60% af dens hvilelængde i længderetningen, og dette medvirker til tapens unikke egenskaber. Udover dette giver dens fingeraftryksagtige mønster eftersigende anledning til at fugten fra kroppen kan slippe ud, så huden kan ånde. Dette medvirker til, at tapen kan blive siddende i mange dage – dog anbefaler man, at den blot sidder i maksimalt tre dage. Men dens almindelige sportstape typisk bliver brugt i forbindelse med forstuvninger af led, har det elastiske kinesiologitape flere forskellige virkningsområder både med forbedring af gennemstrømningen af blodet, dæmpning af muskelspændinger, både aktivering og aflastning af muskler og ikke mindst understøttelse af sener og led.