Kom godt i gang med at spille klaver

By:

Drømmer du om at spille smukke toner og melodier på klaveret? Eller er du lige startet med at trykke ned på tangenterne? Det er fantastisk at kunne spille klaver og udtrykke sig gennem levende musik. Det er en gave at kunne, men det kræver også øvelse. Hvis du er helt ny på klaveret, så er der nogle helt grundlæggende ting, du skal have styr på. Her følger en kort guide til, hvordan du kommer i gang med at spille.

Køb et klaver for begyndere

Hvis du skal købe et klaver eller keyboard, er der tre ting, der er vigtige for en begynder.

Tangenterne skal være vægtede, det skal have en god klaverlyd og en sustain-pedal, der giver dig mulighed for at tonerne kan hænge længere.

En klaverstol, der støtter

Det tager rigtig mange timer, før man bliver rigtig god til at spille. Derfor skal du være sikker på, at stolen du sidder på ikke giver dig ondt i ryggen eller andre uvelkomne gener.

Tonerne på klaveret

Når du har ansnakket dig det rigtige klaver, skal du lærer det at kende. De hvide tangenter har navnene C-D-E-F-G-A-H. Navnene på de sorte tangenter er mere kompliceret. De hører til den hvide tangents tone, som de ændrer. Derfor har de to navne. Det sættes sammen af navnet på den hvide tangent, man går fra, og en af endelserne is, es, s eller b.

Noget at spille efter

Du skal selvfølgelig også have nogle sange og melodier, du kan øve dig på. Det kan være en god idé at købe et hæfte med klavernoder. Der findes et hav af forskellige klaverbøger med mange forskellige sange og genre, så det kommer i bund og grund egentlig meget an på din personlige smag. Men også dit niveau.