Inspiration: Skab det ideelle akvarie

By:

Det lyder simpelt at holde fisk, fordi de mere eller mindre passer sig selv. Men det er faktisk en smule teknisk at skabe et akvarie med det optimale betingelser for, at dine fisk kan trives. Nogle fisk er mere hårdføre end andre, men vi kommer her med nogle generelle råd til, hvad du skal holde øje med.

Skab naturlige omgivelser

Hvis fisk skal trives hjemme i din stue eller på dit kontor, så skal de have nogle omgivelser, som minder om dem, hvor de normalt bor. Det handler ikke kun om planter, men også om akvariebaggrunde, hvor fisken skal kunne føle, at den kan gemme sig. Derfor skal du også huske at købe sten og lignende til dine fisk, så de kan finde den ro, de har brug for for ikke at stresse.

Find den rigtige pH-værdi

Vandet skal have den rigtig pH-værdi i forhold til de typer af fisk, som begår sig i vandet. Her skal du bruge en pH-måler, som kan måle, hvad graden er i vandet. Hvis den ikke er den ideelle værdi, så skal du tilføje materiale, der kan give vandet den rigtige værdi.

Saltvand eller ferskvand?

Det er ok at mikse fisk, så du har nogle forskellige arter, du kan kigge på, men du skal være opmærksom på, at nogle fisk begår i saltvand, mens andre begår sig i saltvand. Samtidig er det heller ikke alle fisk inden for hver kategori, som kan begå sig med hinanden, fordi der er forskel på temperatur i vandet og lignende. Undersøg derfor grundigt de fisk, som du overvejer at anskaffe.

Posted in: Dyrehandel