Forbedr dine løberesultater med 3 simple råd

By:

Løb er en fantastisk form for motion, der både er effektiv for din form og godt for humøret. Løbetræning er fleksibelt, fordi du kan løbe, uanset hvor du er. Og så er det en fremragende måde at få masser af frisk luft på. Men løb er også fysisk hårdt, og det kan være enormt svært at komme i gang. Om du er amatørløber, hobbyløber, løber dagligt eller løber på professionelt niveau, er der altid plads til forbedring.

Vi har samlet tre råd, du kan bruge, hvis motivationen halter, eller du ønsker at forbedre dit løb. Læs mere her.

Tag tid på dine løb

En oplagt måde at forbedre dig på er at holde øje med din proces og dine fremskridt. Dette gøres nemmest ved hjælp af tidtagning. Der er forskellige typer udstyr til at tage tid, afhængig af hvor præcist og omfattende det skal være. Du kan downloade gratis løbeapps som Endomondo eller RunKeeper, som du kan have med dig på løbeturen, og som bl.a. måler tid, pace, stigning og kalorieforbrug.

Ønsker du en langt højere præcision – vi taler milisekunder –, livetracking og et komplet overblik over dine egne tider, kan vi anbefale MyLaps, der er et professionelt måleværktøj til atleter.

Start i løbeklub

En løbeklub er en god måde at komme afsted på, fordi tiderne er fastlagt, og fordi du løber med en masse andre på dit niveau. Du kan vælge et løbehold med en træner, der kan hjælpe dig til bedre løbeteknik og hurtigere tider.

Styrketræning

Det kan lyde mærkeligt, men styrketræning er et rigtig godt supplement til løbetræning. Bentræning gør dig stærkere og forhindrer risikoen for små og store skader som skinnebensbetændelse og træthedsbrud. Det styrker også musklerne omkring dine led, så du vrider mindre rundt på ankler og knæ.

Posted in: Motorsport