Derfor skal du bruge naturmaling, når du maler stuen

By:

Folk undervurderer ofte, hvor dejligt det er at være i et nymalet rum. Man vænner sig nemlig hurtigt til den gamle maling. Selvom væggene kommer til at se lidt beskidte ud med tiden, glemmer man, at det kan være anderledes.

Det påvirker os imidlertid stadig. Ubevidst vil vi synes mindre om rummet, hvis det ikke er nymalet. For det fleste vedkommende vil det være svært at pege på, hvad der er galt. De vil blot føle, at rummet virker slidt eller at energien i rummet er dårlig. Det er først når man får malet, at man kan se forskellen.

Friskt og nymalet

Et nymalet rum er nemlig virkelig dejligt at opholde sig i. Det er simpelthen bare flot. Det giver en følelse af lethed til rummet, så man ikke føler sig presset på samme måde. Samtidig smitter det af, på alt andet i rummet. Hvis møblerne er gamle, giver det friske pust fra nymalede vægge bare et ekstra skub til patinaen. Hvis møblerne er nye og moderne ser de bare endnu friskere og flotte ud. Den lethed og luftighed påvirker os selvfølgelig, og det gør os gladere at være i rummet, efter det er blevet malet.

Det eneste, der ikke er rart ved et nymalet rum, er lugten. Malingen kan nemlig give en tung lugt, som kan vare flere uger. Det kan give hovedpine, og man kan føle, at man ikke kan trække vejret ordentligt i rummet. Det skyldes at der i noget maling er nogle ubehagelige stoffer, som faktisk ikke er særlig sunde at indånde.

Brug den rigtige maling

Det problem kan man heldigvis komme til livs. Det handler nemlig om at vælge den helt rigtige maling. Maling er forskelligt. Det betyder, at du kan få maling, som er bedre end andet. Du skal selvfølgelig vælge maling som er i den farve du gerne vil have. Derudover skal du sørge for, at malingen ikke indeholder skadelige stoffer.

Den rigtige maling bidrager til et bedre indeklima, og er langt sundere at indånde. Det kan altså virkelig betale sig at vælge rigtigt. Den sundeste maling er naturmaling. Hvis du vælger den, vil du gøre noget godt for dig selv. Samtidig vil du også gøre miljøet en kæmpe tjeneste. De stoffer der kan være usunde for dig, er nemlig heller ikke gode for naturen. Derfor er naturmaling også meget bedre for miljøet.