Afgift på biler fra Tyskland

By:

Bilkøb i Danmark kan være en hårrejsende oplevelse. Efter en tur ved forhandleren står det hurtigt klart at en bil kommer til at koste kassen. Især hvis du vil have en ny bil.

Der er delte meninger om det kan betale sig at købe en ny eller en brugt bil. Men hvis bilen er mere end tre år gammel, så skal du nok påregne en del ekstra udgifter til vedligeholdelse.

Brugte biler i Tyskland

Der er mange der vælger at kigge på brugte biler i Tyskland. Dels er prisen på brugte biler væsentligt lavere end for en helt ny. Og så er der et langt større marked for brugte biler i Tyskland.

Den nemme del er at finde en bil og beslutte sig for at købe den. Den lidt mere udfordrende del er at importere din nye brugte bil. Det er nemlig forbundet med papirarbejde og afgifter.

Afgifter på brugte biler

Afgifterne på biler i Danmark er høj. Men du slipper ikke for at betale afgift når du køber bilen i Tyskland. Du skal stadig slippe en registreringsafgift.

Når afgiften på en brugt bil fra Tyskland skal beregnes er det ofte en vurderingssag. Afgiften beregnes på bagrund af bilens værdi i Danmark. Men det kan være svært at vurdere værdien præcist.

Den næste udfordring er at få bilen til Danmark.

Transport af din nye bil

Du har to muligheder for at få bilen hjem. Den ene er at få den transporteret på en lastbil. Det er absolut den nemmeste metode, men også den dyreste.

Den anden mulighed er at køre bilen selv. Men det er til gengæld ret besværligt. Du skal nemlig i kontakt med det tyske motorkontor for at få prøveplader.

Du kan også vælge at købe en tysk brugt bil i Danmark hos Lars Hein.