3 tips til behandling af sportsskader

By:

De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt i livet komme til at døje med sportsskader af den ene eller anden karakter. Særligt efter en lang pause, som vi har været nødsaget til at tage under corona, kan det godt være svært at starte op uden muskelømhed og småskavanker. Vi har her samlet tre gode tips til, hvad du kan gøre for at forhindre og behandle og sportsskader.

Varmeposer til ømhed

Varmeposer er, som navnet antyder, modsætningen til fryseposer. Begge dele kan dog være lige effektivt, når man forsøger at forhindre ømhed eller få ømheden til at forsvinde. Varmeposer er derfor et forsøg værd for dig, som måske løbende døjer med ømhed, og som gerne vil være i stand til at gå og udøve sporten uden problemer.

Varm dine udsatte muskelgrupper godt op

Selvom du måske har savnet at skyde på mål i fodbold, så er det måske det værste, som du kan gøre som det første, når du kommer tilbage på grønsværen. Her bør du i stedet fokusere på at varme særligt lyske og baglår godt op, da det er de kritiske zoner, når man sparker til bolden. Det samme gælder eksempelvis dine arme, når du skal kaste med en håndbold. Sæt ekstra tid af til de udsatte muskelgrupper.

Ordentlig udstrækning

Ømhed og muskeltræthed er helt normalt efter længere pauser, og en måde at forhindre det på er ved at strække godt ud efter hver træningssession. Herved kan du komme en god del af ømheden i forkøbet, og du vil have nemmere ved at træne på kontinuerlig vis igen.