3 ting, du ikke kan undvære til vejarbejdet

By:

Vejarbejde er en stor og kompleks sag, som du forhåbentlig ikke sidder alene med. Der er mange facetter, og der skal være både nogle, som kan tage sig af papirarbejdet og arbejdet på selve jorden. Vi giver dig her gode råd til, hvad du skal huske af udstyr, når du skal udføre vejarbejde på offentlige veje.

Pullerter

Pullerter er pæle, der stikker op af jorden, som typisk er markeret i meget tydelig farver, som indikerer advarsel. De er meget effektive til at afmærke områder, og ved eksempelvis arbejde, hvor biler skal føres over i et unaturligt spor, kan de være meget hjælpsomme. Pullerter bør dog primært benyttes i byarbejde eller i zoner, hvor man ikke kører motorvejshastighed, da de godt kan køres ned. De forhindrer altså ikke uheld, hvis de køres ned.

Skilte

Før man rammer pullerterne, skal man have den rigtige vejledning af de skilte, som man støder på. Det er meget vigtigt at få det så tidligt ind i hovedet som muligt, at der skal foregå vejarbejde. Samtidig skal man hurtigt give et overblik over, hvad der skal ske, så enhver ved, hvad man kan forvente forude. Her spiller skiltene en afgørende rolle.

Lys på vejene

Sammen med pullerterne bør du bruge lys til at indikere, hvor bilisterne skal køre hen. Det er særligt vigtigt, når mørket falder på, da man ser ting sent i mørket. Derudover skal du også have belysning, som kan lyse op på skiltene i mørket af samme årsager som før. Lys er bare så vigtigt i trafikken, og der kan ikke være for meget af det.

Posted in: Vejsikring