3 gængse fejl i hjemmet: Her skal du holde øje

By:

Et hjem er lig med en lang række af forpligtelser, som du ikke nødvendigvis følte, at du skrev under på, da du købte huset. Men det følger med, og det må man leve med. Det er et stort arbejde at have et hus, og der vil opstå problemer i tide og utide. Vi kommer her ind på tre klassiske problemer, som du som husejer skal tage dig af.

Skjulte rørskader

En skjult rørskade er noget stort bøvl at arbejde med, fordi det er utroligt svært at udbedre. Rørskader i det hele taget er problematiske, men særligt de skjulte kræver helt sikkert professionel hjælp. Der findes heldigvis løsninger til en skjult rørskade, og det behøves ikke være helt vildt dyrt. Når du flytter ind, bør du altid tjekke, om alle rørene fungerer efter hensigten.

Kommer der vand ind ovenfra?

Taget skal helst dække af for vand, men det hænder, at der er problemer med tagdækningen, så der kommer vand ind. Det er meget vigtigt at tjekke op på dette jævnligt, da fugtskader kan sætte sig i hele huset, og så er det trods alt bedre at skifte taget alene.

Tjek de ubrugte rum

Et godt råd til dig, der har købt et stort hus, men måske ikke får brugt alle rummene ligeværdigt. Sørg for at kigge bag skabe og døre mindst én gang om måneden i alle de rum, du ikke normalt bruger. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser et år eller to senere, hvor der måske er vokset skimmelsvamp steder, hvor du ikke havde regnet med det.

Posted in: Hus & Have